AK Parti: En büyük zararı yargı görür

Yargıtay Başsavcısı'nın AK Parti'ye kapatma davası açması ardından AK Parti'nin açıklamasını Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat okudu.


“Büyük bir ayıpla karşı karşıyayız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı kapatma başvurusunun hedefi AK Parti değil Türk demokrasisi ve millet iradesidir.

Bu girişimle demokrasimiz ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hale getirilmiştir. Anayasamıza göre millet adına yetki kullanan yargı kurumu, bizzat millet iradesinin karşısına çıkarılmak istenmiştir.

Türkiye’ye, demokrasimizin bütün kazanımlarına, milletimizin iradesine ve yüksek menfaatlerine, huzur ve istikrarımıza, dünyadaki itibarımıza yapılacak en büyük haksızlık budur.

Şunu açıkça belirtmek isteriz ki, Türkiye’yi düşünmek sadece AK Parti’nin görevi değildir. Bütün kişi ve kurumlar, ülke ve millet menfaatleri doğrultusunda sorumluluk duygusuyla hareket etmek zorundadır.

Türkiye’nin demokratik görünümünü, ekonomik dengelerini, güven ve istikrar ortamını bozanlar bunun tarih önünde vebalini de taşıyacaklarını bilmelidirler.

Taşıdığımız iktidar sorumluluğunun da gereği olarak bugün, aklı selimi muhafaza etmek, huzur ve istikrarımızı korumak, milletimizi sağduyu ve sükunete davet etmek yine bize düşmektedir.

Milletimize tam bir kararlılıkla sesleniyoruz. Müsterih olunuz, 22 Temmuz’da sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacağız.

Milletimizin uzun yıllar boyunca ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların bir kalemde silinip gitmesine hiçbir surette izin vermeyeceğiz.

Bu başvuru, AB ile katılım müzakerelerine başlamış, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yaklaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektir.

Bir kısım yargı makamları, hukuku iktidar mücadelesinin aracı haline getirmemelidir. Aksi takdirde bu tür heveslerden en büyük zararı korkarız ki bir gün herkesin ihtiyaç duyacağı yargı kurumu ve hukukun üstünlüğü ilkesi görecektir.

Unutulmamalıdır ki, demokrasilerde temsil yetkisinin kaynağı millettir. Demokrasi ve hukuk, karşı karşıya getirilemez ve getirilmemelidir. Türkiye, bu çağda böyle bir tartışmanın içine çekilmeye layık değildir. Bu görüntüyü asla haketmemiştir.

İçeride ve dışarıda hayati meselelerle uğraştığımız böyle hassas bir dönemde, siyaseti zaafa uğratmanın, siyasi istikrarı bozmanın milletimize neler kaybettireceğini herkes iyi hesap etmelidir.

Türkiye’nin her ilinden, her bölgesinden ve her sosyal kesiminden büyük destek bulan, milletimizin birlik ve bütünlüğünü temsil eden AK Parti, Türkiye’nin partisidir. Biz ülkemize ve milletimize hizmet yolunda her zorluğu göğüslemeye devam edeceğiz.

AK Parti, siyaset kurumunu ve demokrasiyi zaafa uğratmaya dönük hiçbir teşebbüs karşısında tereddüte kapılmayacak, milli irade adına siyaset ve demokrasini mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecektir.

Biz Türkiye için varız, her şey Türkiye için.”