Sinekli Bakkal yayından kaldırıldı...

Sinekli Bakkal dizisinin ATV'de yayından kaldırılmasını dizinin oyuncuları yorumladı:

Şemsi İnkaya (Oyuncu):
Takdir-i ilahi oldu. Mahalle baskısından sonra kanal baskısı uygulandı. Benim orada karakter olarak oynadığım yobaz İlhami, Halide Edip Hanımefendinin çok önemli romanlarından birinin kahramanı. Bu karaktere uygun kostüm düşündüm. Evin içinde beyaz, çıktığı zaman siyah takkeli ve pardesülü bir karakterdi. Birinci bölümü ekiple beraber seyrettik. Bir mekan kapatıp atv’nin önemli kişileriyle diziyi izledik. Onlar bu romandan seyrettikleri ilk bölümle bilgi sahibi olmuşlar. Müslüman bir imam böyle gaddar olur muymuş. Bu adam takkeyle Fethullah Gülen beyfendiye benziyormuş. Bunun yüzünden bir panik kopmuş. Gelen talimatla o sahnelerimin takkesiz çekilmesini istediler. Yeniden çektik. Benim tavrım orada ’Ben çekmiyorum allahısmarlalık’olabilirdi ama 40 kişiye yakın arkadaşlarım var. Bu bir ekip işi. Fethullah Hoca’ya benziyormuşum. Ayıp oluyormuş. Bu, Halide Edip’e saygısızlık. Romana, oyuncuya, laikliğe ve Atatürkçülüğe saygısızlık. Dizide bu yüzden devamlılık da olmadı.

Kapıdan çıkıyor takkeli içeriye giriyor takkesiz.


Özge Özberk (Oyuncu):

Dizinin ilk bölümünü kanal yöneticileriyle birlikte izledik. Onların ilk tepkisi bu dizinin bu şekilde olmayacağıydı. ’Bir din adamını bu kadar kötü gösterip sembol olarak da tesbih ve takke kullanamazsınız’dediler. Çektiğimiz takkeli sahneleri koca bir gün yeniden çektik. Sabah 8’den ertesi güne kadar çektiğimiz takkeli sahneyi takkesiz çektik. Reytingimiz 3’üncü bölümden sonra çok iyiye gidiyordu. Ama müdahaleler oldu. Takkesini çıkardılar tesbihini aldılar.


Gökhan Aktemur (Senarist):

Halide Edib’in kalemi kırılmıştır. Ancak bunun sebebi reytingler değildir. Kimi nitelikli projelerin seyirciye geçmesi biraz zaman alır. Yaprak Dökümü, Hırsız-Polis buna örnek gösterilebilir. Dizinin çekimlerine müdahalede bulunulduğu doğrudur. 1. ve 2. bölümleri tekrar izleyebilen herkes aradaki farkı görebilirsiniz. 2.bölümün kimi sahneleri tekrar çektirilmiş ve sonraki bölümlerde de kimsenin bilgisi olmadan bazı sahneler kesilmiştir. Özellikle Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı karakterin başındaki takke ve elindeki tesbihin çıkarılması istenmiştir.



2 yorum :

  1. Çok qüzel bir diziydi çok beqenerek izlıyordum.Bu sadece takke we tesbihe takılanların kopslekslerıdır.Her dizide daha fazla şeyle qösteriliyor.Sadece biraz emeqe sayqı.Çok üzqünüm hiddetle we siddetle kınıyorum.Başk kanalda yayına dewam edin sineklı bakkaL kim tutar sizi(OyuncuLarı tebrık edıyorum çok mukemmeller)

    YanıtlaSil